Чи знають російські пілоти, куди саме б’ють ракетами: ЗСУ дали чітку відповідь

Російські військові добре знають, куди завдають ракетний удар, навіть якщо йдеться про бомбардування житлових будинків.

Вони розуміють, куди цілять, триває передпольотна робота, ставлять завдання, повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

“Вони прекрасно знають, з якої відстані стрілятимуть, знають, яка у них ціль. Вони себе виправдовують, що били по підстанції чи по ТЕС. Та вони ж знають, де вона розташована, що там стоять житлові будинки”, сказав Ігнат.

Також він наголосив, що російські окупанти усвідомлювали, настільки неточна й потужна ракета Х-22:

“До 600 метрів може бути похибка відхилення від цілі. Вони прекрасно розуміють, що фактично вони влучать в якийсь цивільний об’єкт, навіть якщо в координатах забито об’єкт критичної інфраструктури”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Нова ракетна загроза” експерт прокоментував виведення ракетних носіїв РФ у Чорне море

Х-22 це ракета з бойовою частиною 950 кг, яку називають убивцею авіаносців, призначена для знищення авіаносних груп у морі, вона може оснащуватися ядерною частиною. Максимальна дальність до 600 км.

З початку воєнної агресії Росії по території України було випущено понад 210 ракет цього типу. Лише зенітні ракетні комплекси, які у перспективі можуть бути надані Україні західними партнерами (ідеться про такі системи, як Patriot PAC-3 чи SAMP-T), здатні перехоплювати ці повітряні цілі.

Сотні крилатих ракет Х-22 є на озброєнні у російських окупантів. Такі ракети були колись й в України. Але їх передавали Росії, зокрема й як оплату “боргів за газ”, у тому числі літаки Ту-22м3 і ті ракети також із ними. Також їх утилізували, різали на металолом. Частину віддали, частину порізали.

Доля тих ракет, що вони, власне, “повертаються” в Україну. Це теж стало такими мемом на російських пабліках, що “ми вам возвращаєм”. Ось це все, що треба знати про кровожерливість росіян, заявив Юрій Ігнат.