“Видатна роль” Шойгу та Герасимова ‒ в РФ видали нову методичку для пропагандистів

Російське військове командування видало спеціальний документ, яким вказує, як саме кремлівським пропагандистам треба висвітлювати події війни проти України.

“Загальні рекомендації” вміщують одинадцять пунктів, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Пропагандистам, зокрема, потрібно орієнтуватися на інформацію винятково з “погоджених” міноборони РФ джерел. Акцентувати потрібно на провідній та позитивній ролі особисто міністра оборони Сергія Шойгу та нового командувача російських окупаційних військ в Україні Валерія Герасимова.

Від пропагандистів також вимагають виправдовувати удари по критичній енергетичній інфраструктурі України, посилаючись на “вимушеність” таких дій. Рекомендується підкреслювати тему надання Україні західного озброєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов висловився про три з половиною армії у Росії

“У цьому сенсі окремо рекомендується зосереджувати увагу на тому, що “Росія проводить воєнну операцію не проти України, а проти всього НАТО”, ‒ йдеться у повідомленні ГУР.

У методичці також вимагають відмовлятись від згадування ПВК “Вагнер” в позитивному контексті. Рекомендують робити акцент на надмірних людських втратах та беззмістовних атаках ПВК.

Пропагандистам рекомендують відслідковувати та цитувати “публікації в іноземних ЗМІ про успіхи збройних сил РФ та невдачі Збройних сил України”.

“Особливу увагу пропонується зосередити на “заявах західних і українських політиків, які можна інтерпретувати в подібному ключі”. Загалом документ свідчить про кардинальну зміну акцентів щодо висвітлення перебігу подій у війні проти України, а також загострення політичної боротьби всередині країни-агресора”, ‒ наголошують в ГУР.

Призначення керівника російського Генштабу Валерія Герасимова командувачем окупаційними військами в Україні замість Сергія Суровікіна свідчить про те, що Росія підвищує ставки у війні. Також кадрові перестановки вказують на конфлікт серед російських силовиків і військових. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Міноборони Великої Британії вважає призначення нового командувача російською “спецоперацією”, начальника Генштабу Валерія Герасимова, “значною подією” в підході президента Володимира Путіна в управлінні війною.