Подоляк розповів, куди може націлити ракети Росія

Російські окупанти можуть обстріляти ракетами магістральну розподільчу мережу України.

Таким чином вони зможуть роз’єднати єдину енергетичну систему на окремі “острови”, сказав радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк в інтерв’ю “24 каналу”.

“Щоб в певних областях був профіцит електроенергії, в інших – дефіцит. А там, де профіцит, треба буде скидати цю електроенергію”, пояснив він.

У росіян ще є можливості обстрілювати Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль передасть Україні технології розумного оповіщення про ракетні атаки

“Використовуватимуть дрони, тому що санкції щодо Ірану дуже “дієві”. І там ще є сотні дронів”, сказав Подоляк.

Він звернув увагу, що росіяни б’ють дронами не по генерації електроенергії, а переважно по великих містах. Це для того, щоб залишити людей без опалення

“Ми все це розуміємо, розвідка говорить. Одночасно росіяни можуть до 120-125 ракет пускати. Але це не означає, що всі носії піднялися і всі 120 ракет випустили. Безумовно щось “падає” в самій Росії, особливо у Каспійському регіоні. Такі великі атаки ще можуть бути. А втім, що це буде міняти? Може буде ще один чи кілька разів аварійне відключення електроенергії”, підсумував радник.

У Збройних силах зараз спостерігають ознаки підготовки російськими військами до нового масованого обстрілу України.

Не виключається, що нова атака може бути мішаною або йти хвилями, повідомила 13 січня керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

Швидше за все, новою масованою атакою противника може стати мішана, коли будуть застосовані ракети та дрони-камікадзе.