Зеленський у Києві зустрівся з головою Сейму Латвії: які теми обговорили

У четвер, 12 січня, президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з головою Сейму Латвії Едвардсом Смілтенсом.

На зустрічі йшлося про політичну, гуманітарну та оборонну підтримку України, яка, за словами українського президента, “важлива для нашої держави”. Про це Зеленський повідомив у Telegram.

Президент України подякував Латвії за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а також за теплий прийом українців, які були змушені залишити нашу країну через російське вторгнення.

Водночас очільник латвійського парламенту зазначив, що Латвія допомагає Україні, чим може, і допомагатиме до остаточної перемоги у боротьбі за “незалежність і демократію, спільні цінності”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган говоритиме із Зеленським і Путіним: відома тема

Зеленський розповів Смілтесу про розвиток ситуації на передовій. Він наголосив на важливості ролі Латвії як адвоката європейської та євроатлантичної інтеграції України.

За словами президента, Латвія значно допомогла у відбудові українських об’єктів інфраструктури. Зокрема, у Чернігівській області.

Смілтенс та Зеленський також обговорили притягнення до відповідальності всіх російських злочинців та створення правових механізмів компенсації шкоди.

“Для нас війна почалася ще у 2014 році, і ми відтоді безперервно вас підтримуємо. Слід визнати, що саме зараз по-справжньому розпадається СРСР. Він занепадає у нас на очах на полі бою України”, сказав Смілтенс.

У четвер, 12 січня, президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача.

Були заслухані доповіді щодо актуальної обстановки на основних напрямках фронту та можливих дій ворога. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Повідомляється, що окремо учасники зупинилися на ситуації на найгарячіших ділянках у Бахмуті та Соледарі.