Руйнування видно з космосу: супутникові знімки Соледара і Бахмута

Показали, як виглядають знищені росіянами будинки, школи та інші будівлі в Соледарі та Бахмуті Донецької області, де зараз точаться запеклі бої.

Аби порівняти масштаби руйнувань, спричинених російською агресією, компанія Maxar Technologies опублікувала 11 січня в Twitter супутникові знімки Соледара 1 серпня 2022 року та 10 січня 2023 року.

“Додаткові супутникові знімки міста Соледар, Україна, до (1 серпня 2022) і після (10 січня 2023), що показують будинки, школи та будівлі, знищені в результаті кількамісячних боїв і артилерійських перестрілок”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Соледар і Бахмут: аналітики ISW показали свіжі карти боїв

На інших знімках показано руйнування будинків у Соледарі.

У компанії також показали супутниковий знімок із тисячами воронок від бомб на полях і вздовж доріг довкола міста Бахмут, яке вже понад півроку боронять українські військові. Зображення датоване 7 січня.

Захоплення росіянами Соледара на Донбасі не означатиме, що місто Бахмут Донецької області опиниться в оточенні.

Російські окупанти не захопили Соледар, а інформація та заяви про нібито контроль над населеним пунктом, що поширюються ними, не відповідають дійсності, йдеться у новому звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни ISW.