Зеленський підтвердив, що позбавив українського громадянства Медведчука та ще трьох нардепів

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що позбавив українського громадянства чотирьох народних депутатів України.

Зокрема, Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача та Рената Кузьміна. Про це глава держави повідомив у вечірньому відеозверненні наприкінці 321-го дня війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Настав час для нових потужних рішень, для нової потужної підтримки Зеленський

“На підставі матеріалів, які були підготовлені Службою безпеки України та Державною міграційною службою України, та відповідно до Конституції нашої держави я ухвалив рішення про припинення громадянства чотирьох осіб: Деркача Андрія Леонідовича, Козака Тараса Романовича, Кузьміна Рената Равелійовича і Медведчука Віктора Володимировича”, повідомив він.

Зеленський наголосив, що якщо народні обранці обирають службу не народу України, а вбивцям, які прийшли в Україну, то й наші дії будуть відповідними.

У квітні президент Володимир Зеленський повідомив про затримання нардепа Віктора Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ. ФСБ планувала вивезти його за кордон. Його дружина Оксана Марченко втекла до Росії.

У вересні Медведчука передали росіянам в межах обміну під час звільнення з російського полону 215 українських захисників. Медведчука підозрюють в державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації.

Андрія Деркача підозрюють у державній зраді і незаконному збагаченні.

Торік Ренату Кузьміну повідомили про підозру в державній зраді.