В Абрамовича знайшли кораблі, про які не було відомо

Через мережу офшорних компаній та трастових фондів російський мільярдер Роман Абрамович володіє десятками яхт і суден, про які раніше не було відомо.

Газета The Guardian минулого тижня отримала доступ до документів кіпрської компанії MeritServus. Вона надає корпоративні послуги російським олігархам. З’ясувалося, що за три тижні перед початком російського вторгнення Абрамович переписав на дітей свої трасти з мільярдними активами. Про це повідомив Forbes з посиланням на матеріали Центру з розслідування корупції та організованої злочинності

Розслідувачі серед них знайшли десять суден, про які раніше не було відомо.

Вісім з них використовуються для обслуговування 162-метрової яхти Eclipse вартістю $427 млн. Її для Абрамовича побудували 2010 року.

Серед активів родини Абрамовича знайшли і 12-метровий катер Umbra A вартістю $1 млн та 24-метрову яхту Kewpie вартістю $3 млн.

Яхта Kewpie зареєстрована на Бермудських островах. Зараз вона розташована на французькій заморській території Сен-Бартелемі в Карибському морі. Судно можуть заморозити, тому що Абрамович перебуває під санкціями Євросоюзу.