Головні новини дня: Бербок у Харкові, важкі бої у Соледарі

Gazeta.ua нагадує головні новини вівторка, 10 січня.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок прибула до Харкова. Це хороший знак для України, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко. Бербок стала першим членом кабінету міністрів Німеччини, який відвідав східну Україну з початку повномасштабної війни. Візит спочатку тримали у секреті з міркувань безпеки.

Найскладніша ситуація на східному фронті нині у Соледарі Донецької області. Українські захисники там максимально виснажують загарбників. Навіть мінімальні успіхи ворога стають його фактичною поразкою.

Російські окупанти об 10:30 обстріляли Дніпровський район Херсона. В результаті ворожої атаки загинув 85-річний чоловік. Об 11:20 вдарили повторно, але вже без жертв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Довіри до Путіна нема” Китай чекає перемоги України

Українська авіація сьогодні завдала 18 ударів по російських окупантах. Також по ворогу завдали ударів ракетні війська та артилерія Сил оборони України. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України вдарили по двох пунктах управління, двох позиціях ракетних військ і артилерії і п’ятьох районах зосередження живої сили і військової техніки ворога.

Старі електричні лампи розжарювання можна буде безкоштовно обміняти на енергоощадні LED-лампи. З 16 січня в режимі бета-тестування розпочнеться програма безкоштовного обміну. Кожен зможе подати заявку через “Дія”, а потім отримати п’ять нових ламп у найближчому відділенні Укрпошти.