Якими системами ППО захищають небо над Києвом ‒ у КМВА розповіли

Київ від російських повітряних атак оберігають зенітно-ракетні комплекси NASAMS, IRIS-T, Crotale, зенітні САУ Gepard.

А також інші системи, які ефективно збивають російські ракети та дрони. Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

“Це озброєння сучасні системи ППО, які Україна продовжує отримувати від наших партнерів, а українські захисники швидко їх опановують та ефективно застосовують. Найкращий тому доказ остання атака на столицю “Шахідами”, коли вправна робота ППО знищила 32 з 32-х ворожих БПЛА”, ‒ розповів Попко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики з’ясували, чому РФ частіше стала використовувати дрони-камікадзе

За його словами, українці можуть допомагати протиповітряній обороні. Для цього розроблено застосунок “єППО”. За його допомогою українські захисники збили чимало цілей.

“Встановіть його на свій смартфон. І якщо ви побачили повітряну ціль, то треба відкрити “єППО” на телефоні. Потім вибрати тип повітряної цілі, направити смартфон у напрямку руху цілі та натиснути велику червону кнопку. За декілька секунд фахівці протиповітряної оборони побачать вашу відмітку на мапі. Додаток досить ефективний. Вже не одна ракета була збита саме завдяки небайдужим громадянам”, ‒ розповів Попко.

За його словами, суттєво посилить українську ППО американська система протиповітряної оборони Patriot, яку Україна скоро отримає.

“Крім того, з багатьма країнами-партнерами постійно ведуться перемовини щодо надання інших різноманітних видів озброєння, які здатні ефективно знищувати ракети та БПЛА ворога”, ‒ наголосив Попко.

Українські військові вміють швидко та якісно опановувати будь-яку нову для них техніку. Системи ППО Patriot не стануть винятком, сказав спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону. Зараз усе йде за чітко визначеним планом.

Пентагон замовив компанії L3Harris Technologies 14 ракетних систем VAMPIRE для України. Ці системи допоможуть українцям розпізнавати та знищувати дрони противника, повідомляється на сайті компанії L3Harris Technologies.