“Дуже складна ситуація” ‒ в ЗСУ розповіли про бої за Соледар

Найскладніша ситуація на східному фронті нині у Соледарі Донецької області.

Українські захисники там максимально виснажують загарбників. Навіть мінімальні успіхи ворога стають його фактичною поразкою, розповів в ефірі національного телемарафону речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи допоможе Росії нова мобілізація ‒ в ЗСУ розповіли

За його словами, протягом доби російські окупанти 86 разів вдарили по Соледару з різних типів артилерії.

“Відтак там дуже складна зараз ситуація, найскладніша на Східному фронті. Саме оборонці Соледара зараз роблять все, щоб виснажити ворога, максимально знизити його наступальний потенціал. Щоб навіть його якісь тактичні успіхи вели до великої піррової перемоги”, ‒ сказав він.

Російські сили, ймовірно, контролюють більшу частину міста Соледар на Донеччині, але навряд чи оточать сусідній Бахмут. Протягом останніх чотирьох днів російські війська та найманці “Вагнера” тактично просунулися у Соледар. Про це повідомило міноборони Великої Британії у Тwitter 10 січня.

Ситуація в Соледарі Донецької області зараз гостріша, ніж у сусідньому Бахмуті. Росіяни вдалися до штурмів міста малими групами. Про це повідомив політолог і офіцер 1-ї окремої бригади спецпризначення ім. Івана Богуна Сухопутних військ Збройних сил України Тарас Березовець.