У Білорусі знову звинувачують Польщу в “агресивному кроці”

У Білорусі розродились черговими звинуваченнями на адресу Польщі. Приводом стали плани створення нової польської дивізії біля кордону з Білоруссю.

“Агресивним кроком” назвав таке рішення державний секретар Ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович. Його цитує білоруське державне агентство БЕЛТА.

“Як це можна прокоментувати? Окрім як агресивну політику та недобросусідську налаштованість з боку Польщі стосовно не лише Білорусі, а й Союзної держави та й ОДКБ загалом, це розцінювати не можна”, ‒ сказав Вольфович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США поки не бачать підготовки Білорусі до війни з Україною ЗМІ

Він також звинуватив Польщу та країни Балтії у тому, що вони “націлені на мілітаризацію і збільшення військової складової”.

Влада Білорусі розцінює це як заявку “на якусь агресію”.

“Нещодавнє рішення президентів Білорусі та Росії про розгортання на території Білорусі регіонального угруповання військ свідчить про те, що ми робимо кроки насамперед для стратегічного стримування, охолодження голів деяких західних політиків”, ‒ сказав Вольфович.

Польща створює дивізію на сході країни у Підляському воєводстві, що межує з Білоруссю. На її озброєнні будуть танки K2 та Abrams і гаубиці Krab і K9. Про це у понеділок заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак. За його словами, саме ця дивізія прославилася такими твердими, рішучими діями у 1920 році, включно з відвоюванням Білостока у росіян.

Польща планує передати Україні лише невелику кількість танків Leopard 2. Про передачу сотень одиниць не йдеться. Про це заявив голова Бюро міжнародної політики Польщі Якуб Кумох.