Росія масовано обстріляла газопроводи на Донеччині ‒ розповіли про наслідки

Російські загарбники розпочали рік з масованих атак на газову мережу Донеччини.

Облгаз продовжує постійно лагодити мережі, щоб зберегти тепло для жителів Донецької області. Про це повідомляє Нафтогаз.

Внаслідок російських обстрілів пошкоджено газопроводи наземних і підземних мереж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ з новою силою атакувала Донеччину: жахливі фото руйнувань

“Понад 200 метрів газопроводу було збито з пор, внаслідок чого відбулася його деформація. Але попри інтенсивні атаки ворога протягом тижня фахівцям області вдалося відновити газопостачання до майже 15 тисяч абонентів”, ‒ ідеться у повідомленні.

За тиждень Донецькоблгаз поновив доступ до блакитного палива 2375 абонентам приватного сектора.

“Активна робота тривала й триватиме цього тижня у багатоквартирних будинках. За перший тиждень 2023 року газовики під’єднали 8543 квартири. Загалом відновлено газопостачання до 191 443 абонентів Донецької області у 79 населених пунктах”, ‒ повідомляє Нафтогаз. Росія готуватиме новий масований ракетний удар по Україні. Але точної інформації про підготування атаки найближчим часом немає. Росіяни підіймали в повітря кілька бомбардувальників, але для удару цього недостатньо, розповів в ефірі національного телемарафону голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Минулої доби, 9 січня, Росія завдала по Україні вісім ракетних і 31 авіаційний удар. Загроза таких ударів по об’єктах критичної інфраструктури залишається на всій території України. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 10 січня.