У Мелітополі росіяни бояться розміщувати мобілізованих: відома причина

Російські окупанти перекидають додаткові сили на тимчасово окуповану частину Запорізької області.

Водночас розміщувати їх у Мелітополі бояться через партизанів, які передають інформацію українським спецслужбам. Про це розповів мер міста Іван Федоров в телемарафоні “Єдині новини” 10 січня, передає Gazeta.ua.

За його словами, Збройні сили України дізнаються про все, що роблять окупанти в Мелітополі.

“Зараз вони (окупанти. Gazeta.ua) свої ешелони військової техніки доганяють до Сокола-Гірного це майже межа Херсонської та Запорізької областей. Тому що бояться їх доставляти в Мелітополь. Вони розуміють, що про все, що знаходиться в Мелітополі, одразу дізнаються наші спецслужби, наші Збройні сили”, сказав Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запоріжжя під ударами касетних снарядів: повідомили про наслідки

Він зазначив, що останніми днями прибувають на Запоріжжя чергові партії російських мобілізованих. Їх здебільшого розміщують на Азовському узбережжі.

“У Мелітополі вони бояться розміщуватися. Тим паче після тих вибухів, які були у минулі вихідні, коли повністю знищили склад боєприпасів рашистів на одному з промислових підприємств. Ми бачимо суттєві втрати рашистів. Наприклад, вчора (9 січня. Gazeta.ua) до моргу Мелітополя привезли цілу фуру вбитих рашистів. Сьогодні морг повністю переповнений і навіть цивільні не мають доступу до нього, якщо хтось помер”, додав Федоров.

За його словами, в селищі Велика Білозерка окупанти повністю переробили під морг одну зі шкіл і там на території агрофірми влаштовують братські могили.

Російська армія першочергово планує окупувати Луганську та Донецьку області. Після чого загарбники можуть націлитися на захоплення всієї Запорізької області, заявив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

Останнім часом в напрямку Запорізької області фіксують посилений рух військової техніки та живої сили ворога.

16 жовтня 2022 року Іван Федоров повідомив заявив, що українські військові готують Запорізьку область до повного звільнення від окупантів. За його словами, протягом кількох останніх днів росіяни на окупованій території області зазнали значних втрат.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати відстань у 84 км до захопленого Мелітополя на Запоріжжі, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.