Війна в Україні може затягнутися ‒ у Швеції розповіли, на чиєму боці час

Російська війна проти України може затягнутися. Але час нині на українському боці.

Про це, виступаючи на щорічній безпековій конференції у Селені, заявив прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон, повідомляє пресслужба шведського уряду.

“Говорять, що президент РФ Володимир Путін живе з вірою в те, що час на боці Росії. Наш головний внесок у мир продемонструвати своїми діями, що час, навпаки, на боці України. Швеція та наші союзники мають продовжувати надавати широку фінансову та військову підтримку Україні, продовжувати посилювати тиск на РФ”, ‒ наголосив Крістерссон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Незабаром зможемо тепло вітати” ‒ Столтенберґ про вступ Швеції і Фінляндії до НАТО

Він переконаний, що війна в Україні триває на двох фронтах. Це ‒ українська оборонна війна проти російської агресії та окупації. Триває також російська війна на виснаження проти волі України до самозахисту та проти єдності Заходу.

“Все вказує на те, що ми маємо бути готовими до затяжної війни. Стратегічні цілі Росії залишаються незмінними, як і очевидна боротьба України за свою свободу. Однак саме на боці України закон”, ‒ додав Крістерссон.

У процесі планування зараз перебуває питання надання Швецією Україні самохідних артилерійських установок Archer. Про це заявив прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон. Він критикував попередній уряд за те, що САУ не передали.

Швеція готова надати допомогу у патрулюванні повітряного простору НАТО у Балтійському регіоні, Чорному морі та Ісландії. Також Швеція долучиться до ініціативи “Небесний щит”. Про це заявив прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон.