Відловлюють навіть людей з інвалідністю ‒ окупанти мобілізують місцевих на захоплених територіях

Російські загарбники продовжують відловлювати чоловіків на тимчасово захоплених українських територіях і відправляти їх на фронт.

Зафіксовані чергові заходи з мобілізації місцевого населення у тимчасово окупованій Горлівці на Донеччині. Про це вранці 10 січня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ вже пішли у хід загороджувальні загони: в Міноборони зробили заяву

Під час чергового рейду окупантів там 6 січня мобілізовано до 30 осіб. Зокрема четверо ‒ з інвалідністю.

“Після двох днів так званої підготовки на полігоні “Восточний” їх направили до однієї з військових частин російських окупаційних військ”, ‒ ідеться у повідомленні українського Генштабу.

15 січня в Росії можуть оголосити про додаткову мобілізацію. Планують мобілізувати до пів мільйона росіян. Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк розповів у коментарі t-online.

Нову хвилю мобілізації російські терористи планують здійснювати в тому числі на окупованих територіях України, хоча це є порушенням всіх законів і правил війни. На початку 2023 року окупанти намагатимуться мобілізувати й жителів окупованого півдня України, повідомляють у Центрі національного спротиву.