“Пахне відчаєм” – Держдеп прокоментував зростання випливу Пригожина та “Вагнера” у РФ

У Росії посилюється роль приватної військової компанії “Вагнера”. ЇЇ засновника Євгена Пригожина перетворюють на альтернативний центр сили.

Це безперечно є ознакою відчаю, в якому перебуває Кремль у зв’язку з невдачами в Україні, заявив на брифінгу представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Нед Прайс, передає “РБК-Україна”.

У нього запитали про позицію Вашингтона щодо посилення впливу Пригожина, якого вважаю наближеним до президента Росії Володимира Путіна. Прайс зазначив, що це “свідчить про те, що росіяни все частіше звертаються до радикальніших засобів для перекидання сил в Україну”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін таємно помилував зеків, які воюють проти українців

“Багато з цих бійців не висококваліфіковані піхотинці, а ув’язнені, у багатьох випадках звинувачені та засуджені за тяжкі, насильницькі злочини. Вони воюють в Україні, бо їм пообіцяли помилування. Це само по собі огидно. Ми вказали на те, що це пахне відчаєм. І це не змінить результат війни”, сказав він.

Євген Пригожин використовує повідомлення про штурм у Соледарі на Донеччині, щоб зміцнити репутацію найманців як ефективної бойової сили.

“Кухар Путіна” наголосив, що “виключно” підрозділи ПВК “Вагнера” займають позиції в Соледарі. І зазначив, що найманці ведуть “запеклі бої за будівлю міської адміністрації”, повідомив Інститут вивчення війни США.