Як в іранських дронах опинилися західні компоненти: у ГУР пояснили

Іранські безпілотники Mohajer-6 і Shahed, які країна-агресорка Росія використовує для атак на Україну, виготовляються з елементів і компонентів, що надходять із різних країн.

Зокрема, це США, Японія, а також багато європейських країн, серед яких Австрія, і, можливо, Італія. Про це в інтерв’ю Corriere della Sera розповів представник ГУР МО України Вадим Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти використовують безпілотники, щоб скидати гранати фото

“Це дуже добре зроблені безпілотники, особливо Mohajer-6, схожі на Bayraktar. Це складові, які можна просто придбати на відкритому ринку. І вони легко збираються”, сказав він.

Скібіцький додав, що Україна вже повідомила всі залучені країни про те, що їхні деталі використовуються в дронах, які продовжують атакувати українську територію.

Київ закликав не продавати ці компоненти Ірану.

Українські сили та засоби протиповітряної оборони збили 100% безпілотників, які росіяни запустили по України вночі 2 січня.

За ніч ППО збила 39 дронів-камікадзе Shahed, два “Орлани” та керовану авіаційну ракету Х-59, розповів спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

У ніч на 2 січня російські терористи атакували Київ і область іранськими дронами. Роботу сил ППО кияни чули на лівому та правому березі столиці. У Деснянському районі поранення отримав 19-річний чоловік.