Дієтологи розповіди про фрукт, який рятуватиме від високого тиску

Багато людей страждає через високий кров’яний тиск. Він може спричинити чимало проблеми зі здоров’ям.

При цьому не всі хочуть постійно рятуватися ліками. Дієтологи знайшли вихід. Розповіли, який фрукт треба додати в раціон, аби понизити тиск, пише Eat this, not that.

Мовиться про банан. По-перше, цей фрукт багатий на такий мікроелемент як калій. Нормальний рівень калію чудово впливає на здоров’я серця та артеріальний тиск. Допомагає знизити ризик інсультів і серцевих захворювань.У невеликому банані міститься близько 422 мл калію, а це приблизно 9% від рекомендованої норми споживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відновити фігуру й гарне самопочуття після свят ‒ корисні поради

По-друге, банани допомагають підтримувати правильний об’єм крові та рідини, а значить, нормальний артеріальний тиск. Фрукт містить майже 10% добової потреби в калії та магнії, які є важливими мінералами, що утворюють електроліти. Споживання достатньої кількості електролітів впливає на правильний об’єм води та енергії.

Ну, а головний плюс бананів – їхня розповсюдженість та дешевизна. Також є багато рецептів, щоб насолодитися цим фруктом.

За відсутності електроенергії та води більшість їсть лише бутерброди з ковбасою, а не продукти, які насичують і дають користь. Однак кожному щодня потрібні всі макронутрієнти білки, жири та вуглеводи. З яких продуктів брати цей “будівельний матеріал” організму, розповіла нутриціологиня Дар’я Трохимович.

Також нагадала про важливість води. У холодну погоду краще пити теплу воду, щоб зігрітися, тому завжди за можливості набирайте гарячу воду в термос. Додавайте до неї лимон/апельсин, м’яту, корицю, шматочки імбиру, це дає приємний тонізуючий аромат. Імбир містить антиоксиданти та має протимікробні властивості, а також зігріває.