Чому росіяни готуються оборонятись у Криму ‒ в ЗСУ розповіли

Місця базування російських військ на півдні України суттєво пошкоджені влучними ударами ЗСУ.

Тому росіяни зараз намагаються відсунутись якомога далі від фронту, розповіла в ефірі 24 каналу речниця Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк.

За її словами, це стосується і тих окупантів, що засіли в Криму та під звуки “бавовни” активно укріплюють там свою оборону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW проаналізували ситуацію на фронті: свіжі карти війни

“Окупанти облаштовують собі суттєві рубежі оборони глибше у напрямку Криму. Напевно, саме тому їм піддуває з півострова. Не так там все спокійно. Ми просто зайвий раз нагадали, що Крим це Україна. Ми боремося за кожен клаптик нашої землі”, сказала Гуменюк.

Вона наголосила, що нині загарбники готуються до контрнаступу Збройних сил України. Тому на території тимчасово окупованого Криму росіяни активно будують систему траншей. Зокрема, південніше від Армянська.

“Безперечно, росіяни вірять у силу своєї оборони, але по суті й змісту більше вірять у ЗСУ”, наголосила Гуменюк.

У Криму, поблизу смт Нижньогірське у ніч на 5 січня пролунали потужні вибухи. Місцеві пабліки окупантів повідомили про роботу ППО. Кажуть, що збивають українські дрони. Також публікують відео одного з “прильотів”.

У тимчасово окупованому Криму російські загарбники планують “мобілізувати” студентів. Так званим “університетам” на півострові прийшла директива відрахувати всіх студентів 3-5 курсів, які підлягають “мобілізації” і мають “академічну заборгованість”.