КМДА перерахувала 2 млрд грн для фінкомпанії “Житло-Інвест” на придбання квартир

16.12.2022 Департамент будівництва та житлового забезпечення КМДА перерахував 2 млрд грн як внесок у статутний капітал комунального підприємства "Фінансова компанія "Житло-Інвест", згідно з рішенням Київради від 08.09.2022, свідчать дані Єдиного веб-порталу використання публічних коштів spending.gov.ua.

Як повідомлялося, за рахунок відповідних коштів планується формування фонду житла столичної територіальної громади.

"Місто прийняло рішення про закупівлю за рахунок міського бюджету житла, яке буде власністю територіальної громади міста. Питання забезпечення житлом містян та вимушених переселенців можна буде вирішити за рахунок здачі в оренду цього житла. Це може бути як довгострокова оренда, так і оренда з правом викупу", — зазначав у вересні 2022 року заступник голови КМДА В`ячеслав Непоп.

Тоді чиновник зазначав, що місто зможе придбати за вказані кошти близько тисячі квартир.

«Це стане альтернативою для містян, які не мають фінансової можливості придбати житло. Особливо сьогодні, коли банки не кредитують будівництво нерухомості на первинному ринку житла. При здачі в оренду цього житла перевага надаватиметься сім`ям учасників бойових дій в Україні, особам, які втратили житло на тимчасово окупованих територіях, та киянам, які бажають поліпшити свої житлові умови», — казав Непоп.

Додамо, що в листопаді Київрада внесла зміни в бюджет 2022 року та перерозподілила видатки загального і спеціального фондів бюджету столиці, збільшивши видатки головним розпорядникам коштів на 3,2 млрд грн, у т.ч. Департаменту будівництва та житлового забезпечення для поповнення статутного фонду КП «Фінансова компанія «Житло-Інвест» було виділено 421,5 млн грн.