Переможні новини: ЗСУ на півдні знищили сотні окупантів разом із технікою

За минулу добу на Донбасі українські воїни відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка, Невське, Червонопопівка і Білогорівка Луганської області, а також Соледар, Білогорівка, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Нью-Йорк, Красногорівка, Кам’янка, Авдіївка і Мар’їнка Донецької області.

Противник продовжує зазнавати втрат, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 31 грудня. Підтверджено вогневе ураження окупантів 29 грудня у районі населеного пункту Федорівка Каховського району Херсонської області.

“Там ліквідовано близько 200 загарбників, інформація щодо поранених уточнюється. Окрім того, поблизу Пологів та Великої Білозерки Запорізької області втрати ворога склали 115 військовослужбовців пораненими. Знищено також п’ять одиниць військової техніки різного типу, зенітний ракетний комплекс та склад боєприпасів”, ідеться в повідомленні.

Авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження противника, а також три удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Збито ворожий розвідувальний безпілотник типу “Орлан-10”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деокупація Луганщини Гайдай повідомив гарні новини з передової

Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ уразили пункт управління, сім районів зосередження живої сили та військової техніки ворога, п’ять складів боєприпасів, а також дві радіолокаційні станції загарбників.

“За наявною інформацією, у військових комісаріатах на тимчасово окупованій території Криму сформовано списки осіб, які підлягають призову за мобілізацією у січні 2023 року”, звітує Генштаб.

Якщо росіяни не хочуть вмирати в Україні, їм потрібно негайно покинути межі Росії та втекти, заявив міністр оборони Олексій Резніков у своєму відеозверненні. На початку січня РФ має намір ввести воєнний стан, закрити кордони та почати нову хвилю мобілізації.

Раніше глава ГУР МО Кирило Буданов підтвердив, що нова хвиля мобілізації в Росії намічена на 5 січня 2023 року. Таке рішення кремлівський режим прийняв через брак живої сили на фронті.

В РНБО також вважають, що влада Російської Федерації розглядає питання про оголошення в країні загальної мобілізації. Не виключено, що Кремль закриє кордони для виїзду з РФ чоловіків у віці до 65 років, заявив 21 грудня секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.