Американські аналітики з’ясували, чому РФ частіше стала використовувати дрони-камікадзе

Російські окупанти змушені частіше використовувати бойові безпілотники для атак на українські об’єкти критичної інфраструктури, оскільки у них закінчуються запаси високоточних ракет.

У ніч проти 30 грудня Росія атакувала Україну 16 дронами-камікадзе типу Shahed-131 і 136. Система протиповітряної оборони збила всі ворожі БПЛА, відзначають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Обстріл відбувся після масованого ракетного удару РФ по українській критичній інфраструктурі 29 грудня. Тоді загарбники випустили 23 безпілотники. А ще 30 ворог випустив у ніч на 19 грудня та 1314 грудня”, ідеться в повідомленні.

Збільшення темпів атак може свідчити, що російські сили накопичили більше дронів після тритижневого періоду (від 17 листопада до 7 грудня). Це значить, що РФ отримала або очікує отримати нову партію безпілотників з Ірану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігнат пояснив, чому іранські дрони запускають уночі

В Інституті вивчення війни припускають, що окупанти збільшили темпи атак БПЛА, намагаючись підтримувати свою кампанію проти критично важливої ​​інфраструктури, враховуючи вичерпання запасів високоточних ракет.

“Українська ППО нещодавно довела свою високу ефективність у знищенні бойових дронів-камікадзе Shahed. Однак росіяни, ймовірно, продовжуватимуть використовувати збільшену кількість цих систем для атак на цивільні об’єкти у своїй помилковій спробі змусити Київ до переговорів”, підсумували аналітики.

У Київській міській військовій адміністрації уточнили дані про наслідки російської атаки дронами-камікадзе Києва вночі 30 грудня. У повітряному просторі столиці було зафіксовано п’ять ворожих безпілотників Shahed, повідомив у Telegram голова КМВА Сергій Попко. За його словами, сили ППО збили всі іранські дрони.

Українські сили протиповітряної оборони 29 грудня збили 54 ракети й 11 ударних дронів.