У Києві повертаються погодинні відключення світла, але є нюанс

На цей час Київ повертається до стабілізаційних графіків відключення світла. Однак кияни повинні відповідально ставитися до необхідності економити електрику.

В іншому випадку столиця знову повернеться до аварійних відключень, сказано в повідомленні в Facebook генерального директора енергетичної компанії YASNO Сергія Коваленка.

“Сьогодні повернулися до стабілізаційних графіків у Києві. Стан енергомереж контрольований” – запевнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві аварійно вимикають світло ‒ графіки не діють

При цьому Коваленко підкреслив, що стабільність системи дуже крихка. На її стан впливають не тільки російські теракти, а й споживання. Тому киян просять не включати в розетку всі прилади, які є у квартирі, особливо зараз, коли всі готуються до свят.

Не слід використовувати одночасно варильну поверхню або електроплиту, пральну машину, електродуховку, телевізор і чайник – інакше, всупереч зусиллям енергетиків, весь район може залишитися без світла.

“Колеги-енергетики зробили неймовірне, щоб кияни могли бути зі світлом і теплом у 2023 році. Тепер ми повинні зробити так, щоб пікове навантаження не обернулася для нас темрявою. Давайте допоможемо енергосистемі. Будьмо енерговідповідальними” – підсумував Коваленко.

Дефіцит потужності в енергосистемі України на 30 грудня знаходиться на тому ж рівні, що і до 10-ї масованої ракетної атаки росіян. Наслідки пошкоджень мали значно менший вплив на роботу енергосистеми, ніж очікував ворог.

Уряд стежить за тим, щоб відключення електроенергії були справедливими. А навантаження розподілялася рівномірно на всіх споживачів.