“Всіх вивозити не будемо”: Резніков прокоментував плани евакуації на випадок нового наступу РФ

Повна евакуація населення в Україні у разі повторного наступу російських окупантів не планується. Масово нікого вивозити не будуть, конкретні плани евакуації є, але вони передбачають бажання населення.

Якщо всіх вивезти з України, то нікого в країні не залишиться, заявив міністр оборон України Олексій Резніков в інтерв’ю LB.

“У нас мирне населення сьогодні в окупації, мирне населення сьогодні воює, мирне населення працює на економіку. Немає такого плану вивезти всю країну з країни, і хто залишиться в Україні?”- зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після російського обстрілу Херсона 24 грудня зросла кількість постраждалих ОВА

За його словами, Евакуація мирного населення в цілому нелегке питання. Якщо конкретний регіон знаходиться під загрозою, то населення попереджається, і йому дається можливість покинути місце ведення активних бойових дій. Уряд офіційно дає попередження і вживає всіх заходів, щоб вивезти бажаючих.

Україна завжди мала розроблені плани евакуації – в тому числі плани евакуації міністерств, уряду, населення, але річ у тім, що за цими планами, всі захищені пункти управління розташовані на сході та півночі України.

“Готувалися вони ще в радянські часи, і всі думали, що ворог нападе з Європи. А сусід такий величезний, дружній, ніколи не нападе, а буде, навпаки, захищати. Все вийшло навпаки” – резюмував міністр.

З середини листопада на деокупованих територіях Херсонської та Миколаївської областей почалася добровільна евакуація населення. Держава відшкодує всі витрати.

Після першого російського ракетного удару по Києву 24 лютого була пропозиція евакуювати все населення столиці. Якби з України виїхали всі люди, то держава вже була б втрачена.