Політики, актори й музиканти ‒ кого зі світових знаменитостей не стало 2022 року

2022-й був роком як здобутків, так і втрат. Чимало культових особистостей пішли з життя цього року.

Про деяких відомих у світі людей, з якими довелось назавжди прощатись 2022-го, нагадує Gazeta.ua.

Давид-Марія Сассолі

Глава Європарламенту Давид-Марія Сассолі помер 11 січня на 66-му році життя. Політика було госпіталізовано 26 грудня. У пресслужбі його офісу повідомили, що він потрапив до лікарні із серйозними ускладненнями, пов’язаними з дисфункцією імунної системи. Через хворобу Сассолі не зміг очолити останню 2021 року сесію Європарламенту у Страсбурзі.

Франсіско Хенто

Іспанський футболіст Франсіско Хенто був єдиним в історії шестиразовим володарем Кубка чемпіонів. Помер 18 січня у віці 88 років. Причину смерті не розголошували.

Рей Ліотта

Популярний американський актор Рей Ліотта пішов з життя 26 травня. Він помер уві сні у віці 67 років. Останні дні життя Рей Ліотта провів у Домініканській республіці, де був на зйомках стрічки “Небезпечні води”.

Михайло Горбачов

30 серпня стало відомо про смерть першого та останнього президента СРСР Михайла Горбачова. За повідомленнями ЗМІ, 91-річний політик останні роки страждав від проблем із нирками.

Єлизавета II

Смерть британської королеви Єлизавети ІІ шокувала світ 8 вересня. Вона померла в замку Балморал через кілька місяців після святкування 70-річчя перебування на троні. На момент смерті королеві було 96 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свідоцтво про смерть Єлизавети ІІ спричинило скандал

Репер Coolio

Американський репер Артіс Леон Айві, виконавець хіта Gangsta’s Paradise, помер 28 вересня. Музиканта, який виступав під псевдонімом Coolio, не стало у Лос-Анджелесі у віці 59 років.

Роббі Колтрейн

Актор Роббі Колтрейн прославився завдяки ролі Геґріда у серії фільмів про Гаррі Поттера. Помер він 14 жовтня у віці 72 років. Останні роки життя актор боровся із хворобами. Зокрема, страждав на сепсис, ожиріння, мав інфекційні захворювання і проблеми із серцево-судинною системою. У актора також був діабет другого ступеня.

Джон Еністон

11 листопада помер батько Дженніфер Еністон, 88-річний актор Джон Еністон. Чи не найбільшу популярність актору принесла роль Віктора Кіріакіса в мильній опері “Дні нашого життя”.

Кірсті Еллі

Американська акторка Кірсті Еллі пішла з життя 5 грудня у 71 рік. За даними ЗМІ, Кірсті померла від раку, який у неї діагностували незадовго до смерті.

2022 року Україна втратила тисячі своїх героїв-захисників. Чимало з них були відомими спортсменами, артистами, режисерами, політиками, літераторами. Але з приходом загарбників на українську землю взяли до рук зброю, щоб захищати рідну країну та народ.

Але не лише війна забирала знаних в Україні та за її межами людей. Gazeta.ua нагадує про видатних українців, які пішли з життя 2022 року.