Отруєний експрезидент Грузії звинуватив Путіна у причетності

Експрезидент Грузії та український політик Міхеіл Саакашвілі впевнений, що президент Росії Володимир Путін доклав зусиль до його отруєння.

До того ж російський диктатор захопив владу Грузії й зайняв там панівне становище. Про це Саакашвілі заявив в інтерв’ю “Українській правді”.

На думку Саакашвілі, Путін причетний в його отруєнні через політичні мотиви.

“Звичайно, насамперед це (отруєння. Gazeta.ua) було вигідно Путіну, який повністю контролює владу в Грузії, як виявилося після 24 лютого. Рівень контролю навіть для мене виявився несподіваним. У грузинській в’язниці я особистий в’язень Путіна. Тюремники часто поводяться зі мною гірше, ніж поводилися б, наприклад, у Лефортово”, поділився політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ходунках та виснажений: тюремники показали Саакашвілі у лікарні

Він додав, що його отруїли під час насильницького переведення до “тюремної лікарні”, де йому “несподівано стало дуже зле”. Отруєння ж доведене двома американськими лабораторіями та провідним американським токсикологом.

“Як сказав реаніматолог пізніше, це диво, що я не помер. Хоча отруєння залишило дуже тяжкі симптоми. Якщо під час арешту моя вага становила близько 120 кілограмів, то зараз вона становить 72 кілограми”, повідомив Саакашвілі.

28 листопада адвокат політика заявив, що в організмі експрезидента Грузії знайшли смертельну отруту.

Пізніше стало відомо, що у зразках волосся та нігтів ув’язненого Міхеіла Саакашвілі експерти виявили важкі метали та інші речовини, зокрема ртуть і миш’як, а також хвороби і залежність, пов’язані з неналежним лікуванням. Відповідний медичний висновок оприлюднив американський лікар Девід Сміт.

Стан здоров’я Саакашвілі серйозно погіршився близько року тому, у нього стали траплятися провали у пам’яті. Кохана політика розказала про всі його діагнози.