Київщина після ракетної атаки: куди цілився ворог і що відомо про наслідки

Під час масованої атаки по Україні 29 грудня російські війська цілилися в об’єкти критичної інфраструктури Київщини.

Силам протиповітряної оборони вдалося відбити ракетні удари. Про це заявив голова обласної військової адміністрації Олексій Кулеба в Telegram.

Уламки збитих ракет пошкодили цивільні об’єкти в регіоні.

“Маємо 10 пошкоджених приватних будинків у Бучанському районі, один у Вишгородському. Також у Фастівському районі уламками пошкоджений один медичний заклад”, уточнив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог робив високу ставку на цю атаку Шмигаль про масований удар 29 грудня

Він запевнив, що відновлювальні роботи на об’єктах розпочнуться якнайшвидше.

“Наслідки атаки аналізуємо. На місцях працюють усі необхідні екстрені служби”, додав голова ОВА.

За його словами, без електропостачання перебуває близько 180 тис. абонентів Київщини. За рішенням Укренерго в регіоні діють екстрені вимкнення.

Уранці 29 грудня Росія завдала по Україні 10-го масованого ракетного удару. Повітряна тривога тривала майже 5 год. Вибухи пролунали у низці областей, зокрема на Київщині та в самій столиці.

Протиповітряна оборона знищила 54 російські крилаті ракети з 69 запущених ворогом, повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Серед цих 69 ракет були зокрема Х-101/Х-555, “Калібри” та С-300. Пуски здійснювали з Ростовської області РФ, Каспійського та Чорного морів. Також сили ППО збили 11 безпілотників іранського виробництва Shahed, повідомили в Повітряних силах.

Станом на зараз інформації про загиблих внаслідок масованої атаки немає, але є поранені.