Смачна їстівна свічка ‒ як виготовити

Свічки можуть не лише давати світло, зігрівати та створювати затишок, а й доповнити смачне святкове меню.

Щоб виготовити таку оригінальну й смачну свічку, інгредієнтів потрібно небагато, пишуть на Instagram-сторінці BuzzFeedTasty.

Для виготовлення їстівної свічки потрібні солоне масло, запечений часник, свіжий розмарин, чебрець, свіже орегано та цедра одного лимона.

Для початку потрібно розігріти каструлю чи сотейник із товстим дном. Потім вогонь потрібно зменшити до мінімального та покласти в каструлю масло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберігати продукти, коли довго немає світла ‒ корисні поради

У духовці слід запекти головку часнику. Поріжте дрібно зелень, зніміть цедру лимона, дістаньте запечений часник з лушпиння й розімніть виделкою. Додайте все до розтопленого масла й добре перемішайте.

Далі в одноразову склянку потрібно вставити ґніт й налити туди гаряче масло з ароматними добавками. Заготовку слід поставити до холодильника, доки розтоплене масло повністю не охолоне.

Потім склянку розрізають й витягують готову свічку. Ґніт можна підрізати ножицями. Коли свічку запалити, масло буде поступово танути і його можна вимочувати теплим запашним хлібом.

Кава може може бути як корисною, так і шкідливою для здоров’я людини. Вплив цього напою на організм значною мірою залежить від способу приготування. До такого висновку дійшли норвезькі вчені.

За відсутності електроенергії та води більшість їсть лише бутерброди з ковбасою, а не продукти, які насичують і дають користь. Однак кожному щодня потрібні всі макронутрієнти білки, жири та вуглеводи. З яких продуктів брати цей “будівельний матеріал” організму, розповіла нутриціологиня Дар’я Трохимович.