Карл ІІІ вперше привітав підданих з Різдвом: відео

У день Різдва Христового, 25 грудня, король Карл III виголосив свою першу різдвяну промову як монарх після смерті покійної королеви Єлизавети II.

Тож перша святкова промова нового короля була як ніколи хвилююча та особливо зворушлива. Про це пише “24 канал”.

У кількахвилинному привітанні своїх підданих-християн король Карл III віддав шану покійній матері королеві Єлизаветі II.

“Різдво це особливо гострий час для всіх нас, хто втратив близьких. Ми відчуваємо їхню відсутність на кожному знайомому етапі сезону і згадуємо про них у кожній заповітній традиції”, сказав син Її Величності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони Великої Британії привітало ЗСУ з Різдвом

Він також заговорив про “час великої тривоги та труднощів для тих, хто в усьому світі стикається з конфліктами, голодом чи стихійним лихом, для тих, хто шукає способи оплатити свої рахунки, прогодувати та зігріти свої сім’ї”.

Король щиро подякував підданим за людяність та готовність допомагати тим, хто в тяжкому становищі. Доброту та співчуття він назвав сутністю та основою суспільства.

Свою заздалегідь записану промову Карл ІІІ виголосив у каплиці Святого Георгія у Віндзорі, де поховані королева та принц Філіп. Доки він говорив, на екрані з’явилися кадри королівської родини, зокрема, принца та принцеси Уельських.

Раніше прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак опублікував щемливий ролик на підтримку України.

На відео порівнюють життя двох дівчаток з України і Великої Британії. Вони обидві готуються до Різдва, але в британської дитини передсвятковий період сповнений щастя, українська дівчинка щодня чує сигнали повітряної тривоги.