Гуменюк пояснила, для чого окупантам довга комендантська година

Росіяни запроваджують комендантську годину тривалістю до 10 діб у деяких тимчасово окупованих населених пунктах.

Таким чином вони намагаються послабити український рух спротиву, сказала керівниця пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі “24 каналу”.

“В деяких населених пунктах вони запроваджують таку надто подовжену комендантську годину від 7 до 10 діб для того, щоб місцеве населення абсолютно не мало змоги виходити з домівок. Зокрема, це може бути також обумовлено тим, що вони дуже хвилюються через потужність українського руху спротиву, який не дає їм спокою там, де не дістає наша артилерія і реактивні системи”, сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперсила українців: в ОП показали надихаючі фото з Херсона

У загарбників великі втрати через роботу нашого руху спротиву.

Також загарбники стягують в окуповані населені пункти поліційні загони з РФ та тимчасово окупованого Криму. Їм не вистачає сил навіть для регулювання порядку у своїх підрозділах. Там дуже не стійкий моральний стан.

Кількість постраждалих в результаті терористичного обстрілу центру Херсона вдень 24 грудня зросла і на цей момент становить 68 осіб. Кількість загиблих не змінилася – як і раніше, їх 10, написав голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич в Telegram.

У Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) назвали терористичний обстріл Росією Херсона, здійснений вдень 24 грудня, ганьбою для всієї Росії та особисто російського президента Володимира Путіна. Росія займається цілеспрямованим тероризмом щодо України навіть на Різдво, написав президент ПАРЄ Тіні Кокс у Twitter.