70 відсотків жителів Росії підтримують війну в Україні – дані соцопитування

Росіяни як і раніше в перевазі своїй підтримують війну в Україні. Не менше 70% населення РФ підтримує бойові дії в Україні.

При цьому число прихильників переговорів з Україною падає і становить 50%, повідомляється в даних опитування незалежного “Левада-Центру”.

Так, згідно з даними опитування, 71% підтримує дії російських окупаційних військ в Україні, в той час, як 21% не підтримує. При цьому 50% опитаних виступають за переговори з Україною, тоді як 40% вимагають продовження бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переважна більшість українців бачать оптимістичне майбутнє

Відзначається, що у вересні-жовтні, коли російська армія зазнала низки поразок, число прихильників переговорів з Україною різко зросла, а після цього два місяці поспіль знижувалося.

Респонденти, які виступають проти війни та за переговори, пояснили свою позицію бажанням зупинити загибель людей: “люди гинуть”, “гинуть молоді пацани”, “занадто багато жертв вже”, “вбивати один одного не можна”, “краще поганий мир, аніж хороша війна”. Водночас прихильники продовження війни та противники переговорів демонструють повну розпропагованість, заявляючи, що “розпочате потрібно довести до кінця”, “до перемоги”, “стільки вже зробили, що не можна йти назад”, “тиснути фашистів”, “українці не хочуть миру самі”.

В ході опитування було опитано 1611 громадян РФ.

Тим часом оточення президента Росії Володимира Путіна доносить йому неправдиву інформацію про ситуацію на фронті, тому що не хоче його засмучувати.

Сам Путін намагається зняти з себе відповідальність за затяжну війну в Україні. З цією метою він подвоює зусилля, щоб заперечити свою участь, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).