“Скоро матимемо гарні новини” – Гуменюк розповіла про ситуацію на Кінбурнській косі

Збройні сили України, імовірно, скоро зможуть звільнити від російських окупантів Кінбурнську косу.

Вона залишається єдиною окуповану територію Миколаївської області. Про це в ефірі телеканалу Freedom повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

За її інформацією, на Кінбурнській косі ситуація залишається складною, оскільки росіяни мають можливість перекидати туди сили сухопутною ділянкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуменюк сказала, як ЗСУ відповідають на обстріли російських потвор

Водночас вони не припиняють обстрілів прилеглих населених пунктів, що розташовані на території Очаківської та Куцурубської громад.

“Але ми продовжуємо свою роботу, і я впевнена, що скоро зможемо звітувати й сказати про те, що Миколаївська область повністю деокупована”, наголосила вона.

Майже вся Миколаївська область повернулася під контроль України. Під окупацією залишається частина Кінбурнської коси. Там розташовані три населені пункти, що належать до Миколаївської області: Покровське, Василівка й Покровка.

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників і ворожу техніку.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала три удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога. Про це в суботу, 24 грудня, повідомив Генштаб ЗСУ.

А наші ракетники й артилеристи уразили два райони зосередження живої сили й зенітний ракетний комплекс С-300 окупантів.