Навантаження на електромережу в Києві вдалося перерозподілити: що це означає

У Києві вдалося перерозподілити навантаження в енергосистемі, тож тепер Оболонь, Куренівка і Борщагівка перебувають приблизно в таких умовах, як і решта столиці.

Водночас, стан енергосистеми в місті продовжує бути критичним, але ситуація дещо просунулася. Про це повідомив гендиректор енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Графіки не діють ‒ як сьогодні вимикають світло у Києві

“Стан енергосистеми у Києві продовжує бути критичним, але ситуація дещо посунулася. Завдяки старанням енергетиків навантаження на мережу вдалося перерозподілити. Тепер Оболонь, Куренівка і Борщагівка перебувають орієнтовно в таких же умовах, як і решта міста”, написав він.

За його словами, цьому сприяє і тепла погода.

“Та все одно попрошу бути акуратними із використанням техніки і не включати в розетки все одразу”, нагадав гендиректор Yasno.

Станом на 24 грудня в енергосистемі зберігається суттєвий дефіцит електроенергії.

Працюють всі види генерації, але через обстріли та пошкодження обладнання припинила виробіток одна з електростанцій. Про це повідомили в Укренерго.

Згідно з інформацією Укренерго, найскладніша ситуація з енергопостачанням склалася у Києві та Київській області внаслідок атаки дронів 19 грудня, а також на сході та півдні там російські війська завдали нових артилерійських ударів по прифронтових районах, внаслідок чого є пошкодження на об’єктах енергетичної інфраструктури.