ЗСУ успішно відпрацювали з артилерії та авіації по окупантах: знищили комплекс С-300

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку.

Зокрема, авіація Сил оборони України протягом доби завдала три удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога. Про це у суботу, 24 грудня, повідомив Генштаб ЗСУ.

А наші ракетники і артилеристи уразили два райони зосередження живої сили та зенітний ракетний комплекс С-300 окупантів.

Водночас російські окупанти продовжують порушувати норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ пояснили, чому росіяни використовують тактику випаленої землі

“Так, протягом доби, противник завдав три ракетних удари по цивільних об’єктах в Запорізькій області. Також здійснив понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню”, йдеться у повідомленні.

Генштаб повідомив, що противник зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках і намагається покращити тактичне положення на Куп’янському напрямку.

Бахмутський напрямок нині найскладніший на фронті. Там російські війська не припиняють спроб прорвати українську оборону.

Запеклі бої також тривають в районах Авдіївки та Вугледара. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За добу в районі Бахмута російські загарбники завдали майже 225 ударів з артилерії різних типів, танків та реактивних систем залпового вогню.