У ЗСУ пояснили, чому росіяни використовують тактику випаленої землі

Росіяни намагаються зрівняти українські міста й села із землею, використовуючи тактику випаленої землі.

У Збройних силах України пояснили, що армія окупантів є архаїчною, адже за своїми підходами вона не надто просунулася від Другої світової війни. Про це в ефірі “24 каналу” заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

“Тут є кілька причин. Російська армія архаїчна. За своїми підходами вона не надто просунулася від Другої світової війни. У них дещо модернізована зброя, але не має високоточної. Єдине, де в них є певні просування, це ракетні системи “Калібр” та “Іскандер”, зазначив Череватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка назвала ключову вразливість Росії

За словами речника, окупанти здебільшого використовують радянські крилаті ракети. Він зазначив, що коли ти не маєш високоточних систем, то змушений якось вражати ворога.

Череватий сказав, що до всього додається відсутність емпатії, адже росіяни не жаліють навіть одне одного.

Для росіян немає перешкод, щоб бити по цивільній інфраструктурі, знищувати людей. Ви пам’ятаєте, що одним з наративів було звільнення “народу Донбасу”. Поки що його звільняють від майна, здоров’я та життя”, сказав речник.

Бахмутський напрямок нині найскладніший на фронті. Там російські війська не припиняють спроб прорвати українську оборону.

Запеклі бої також тривають в районах Авдіївки та Вугледара. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За добу в районі Бахмута російські загарбники завдали майже 225 ударів з артилерії різних типів, танків та реактивних систем залпового вогню.