Немає сил читати й писати ‒ кохана Саакашвілі розповіла про його здоров’я

Стан здоров’я ув’язненого в Грузії Міхеіла Саакашвілі суттєво погіршився ще близько року тому. Нині у нього бувають провали у пам’яті.

Дійшло до того, що колишньому президенту Грузії не вистачає сил і здоров’я читати й писати. Про це в інтерв’ю “Главкому” розповіла кохана Саакашвілі, нардепка від “Слуги народу” Єлизавета Ясько.

“Були такі моменти у живому спілкуванні, що він розмовляє, а за секунду вже не може зрозуміти, що відбувається. Зараз все стало набагато гірше, він навіть писати не завжди може”, ‒ сказала Ясько.

За її словами, у Саакашвілі нині є багато діагнозів. У тому числі деменція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ходунках та виснажений: тюремники показали Саакашвілі у лікарні

“Наскільки я розумію, так сталося внаслідок неправильного виходу з голодування. Його не лікували, а робили так, щоби його організм не отримував необхідних речовин, аби “відключити” його. Тому, на жаль, його психологічний стан стає все гірше і гірше”, розповіла Ясько.

За словами депутатки, нині експрезидент Грузії перебуває в звичайній лікарні. В одному її крилі лікують в’язнів. Біля нього чатують охоронці зі зброєю. Саакашвілі постійно зазнає психологічних знущань.

“У Міхеіла дуже багато неврологічних і гастроентерологічних діагнозів, йому потрібні операції, тобто це не тільки про психологічний стан”, уточнила Ясько.

Вона розповіла, що раніше передавала коханому підручники з української мови, він її вивчав. Але зараз через проблеми зі здоров’ям у політика нема сил читати.

Колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі могли отруїти після арешту у Грузії. Про це свідчать результати експертизи, сказав адвокат Саакашвілі Валерій Гелбахіані.

Саакашвілі 1 жовтня 2021 року затримали в Грузії, куди він повернувся напередодні виборів після восьми років еміграції. Саакашвілі заявив, що вважає себе політичним в’язнем і в день затримання оголосив голодування. Припинив його за 50 днів 20 листопада, після чого проходив курс лікування в Горійському госпіталі.