Ворог на двох напрямках відновлюється, ще на двох ‒ веде наступ: подробиці від Генштабу

Ворог намагається відновити втрачене положення на Лиманському напрямку. На Запорізькому – відновлює залізничну інфраструктуру для покращення логістичного забезпечення.

Зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках. На інших напрямках ворог веде оборону, зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України. Про це йдеться у зведенні Генштабу Збройних сил України 18 грудня на Facebook.

Протягом доби російські окупанти завдали чотири ракетних удари, а також здійснили близько 20 обстрілів з РСЗВ. “Постраждала цивільна інфраструктура та мирне населення. Загроза ворожих авіаційних та ракетних ударів залишається на всій території України”, ‒ сказано в повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському напрямку мінометного обстрілу зазнав населений пункт Білокопитове Сумської області.

На Слобожанському напрямку ворог утримує у прикордонних районах Бєлгородської області угруповання військ, здійснив танкові, мінометні та артилерійські обстріли по населених пунктах Червона Зоря, Стрілеча, Глибоке, Вовчанськ, Фиголівка, Дворічна та Новомлинськ Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи прикриваються дітьми. Генштаб розповів, де засів ворог

На Куп’янському напрямку обстріляно райони Ягідного, Кислівки, Котлярівки, Крохмального і Берестового на Харківщині та Новоселівського і Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку під вогонь потрапили Макіївка, Площанка, Червонопопівка та Діброва на Луганщині.

На Бахмутському напрямку противник обстріляв із танків та усього спектру артилерії населены пункти Верхньокам’янське, Берестове, Яковлівка, Соледар, Григорівка, Бахмутське, Бахмут, Часів Яр, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Диліївка, Озарянівка, Північне та Опитне Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог вдарив біля Авдіївки, Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках від ворожого вогню постраждали Темирівка, Червоне, Малі Щербаки і Плавні Запорізької області та місто Херсон. Є постраждалі серед мирних жителів.

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку.

Зокрема, Збройні сили України з допомогою підпілля вдарили по штабу окупантів у місті Щастя Луганської області щонайменше 16 загарбників загинули та близько 40 дістали поранення.

На брухт перетворилося 12 одиниць ворожої техніки.