США намагалися перешкодити Україні ліквідувати начальника Генштабу РФ – ЗМІ розкрили подробиці

Сполучені Штати намагалися перешкодити Україні вбити начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова під час його візиту у зону бойових дій в Україні.

Американські чиновники дізналися, що генерал Валерій Герасимов планував поїздку на передову, але приховали цю інформацію від українців, побоюючись, що замах на його життя може призвести до війни між США та Росією, повідомляє у своєму розслідування видання The New York Times.

Втім, українська сторона все одно дізналася про поїздку. Журналістам стало відомо, що після внутрішніх дебатів Вашингтон пішов на надзвичайний крок, попросивши Україну припинити атаку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль готує нові ротації через провали у зовнішній політиці: кого виженуть

“Ми сказали їм не робити цього. Ми сказали: “Гей, це занадто”. Повідомлення надійшло занадто пізно. Українські військові повідомили американцям, що вони вже розпочали атаку на позиції генерала. Десятки росіян тоді загинули під час удару, повідомили чиновники”, йдеться у публікації.

Однак, генерал Герасимов до числа ліквідованих не потрапив.

Видання також додає, що після цього російські воєначальники скоротили свої візити на фронт.

У березні під час зустрічі з прем’єр-міністром Ізраїлю Нафталі Бенетом російський диктатор Володимир Путін зробив цікаву заяву.

Зокрема, російський президент визнав, що українці виявилися міцнішими, ніж йому говорили. Про це з посиланням на двох осіб, знайомих зі змістом розмови, повідомляє The New York Times.

Видання додає, що один із членів НАТО попередив союзників, що Путін готовий змиритися із загибеллю чи пораненням до 300 тис. російських військовослужбовців, що приблизно втричі перевищує його ймовірні втрати на цей час.