Ковальчук відповів, чи зможуть ЗСУ впоратися з мільйонами окупантів

Збройні сили України впораються з мільйонами окупантів у разі проведення в РФ повної мобілізації.

Західні партнери готові допомогти зброєю. Про це в інтерв’ю британському каналу Sky News заявив командувач ОК “Південь”, генерал-майор Андрій Ковальчук.

“Я думаю, що Путін думає про це (мобілізацію мільйонів росіян Gazeta.ua). І ми не можемо виключати такий варіант. Ми повинні бути до цього готові”, наголосив генерал.

На запитання, чи зможе Україна впоратися з такою великою силою вторгнення, він сказав, що так.

“Цілком, так. Я вважаю, що наша позиція та позиція наших партнерів сьогодні має бути ясною. Якщо Путін проведе повну мобілізацію, наші партнери готові надати нам усі сили та засоби, щоб зупинити не трьохсоттисячну, а мільйонну армію”, зазначив Ковальчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Є два найголовніші досягнення” у ЗСУ оцінили ситуацію на східному фронті

Генерал-майор вважає, що західна зброя має стати ще більш смертоносною, щоб відреагувати на таку ескалацію.

“Ми впевнені, що у цьому питанні нам допоможуть наші партнери ті, хто хоче нашої перемоги. Тому що сьогодні виграє не тільки Україна, а й увесь цивілізований світ. І ми повинні перемогти”, сказав він.

За словами Ковальчука, у найближчій перспективі Україні потрібна зброя для наступальних операцій.

“Нам потрібні й танки, і літаки. Нам також потрібна надійна система ППО з ефективністю щонайменше 95%”, підкреслив командувач ОК “Південь”.

В плани українських військ входить звільнення всіх окупованих територій, включно з Кримом.

Можливо, це станеться вже в наступному році. Про це в інтерв’ю британському каналу Sky News заявив командувач ОК “Південь”, генерал-майор Андрій Ковальчук.

При цьому генерал акцентував, майбутні цілі України та напрямки для наступів українських військових поки що тримаються в секреті.