ЗСУ матимуть вогневий пріоритет: полковник сказав коли

Російська окупаційна армія дуже активно використовує снаряди на фронті, такими темпами, що не встигає їх виробляти.

Тому вже в лютому Збройні сили України матимуть пріоритет у снарядах, адже в окупантів буде снарядний голод. Про це в ефірі “24 каналу” заявив військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан.

Світан зазначив, що зараз росіяни роблять 15-20 тис. пострілів за добу, а можуть виробляти 4-5 тис., але якщо сконцентрують на цьому всі сили, то зможуть робити 6-7 тис. Тобто, можна сказати, що за місяць півтора окупанти будуть відчувати снарядний голод. Тобто, вдвічі втричі має впасти кількість пострілів.

“Узяти ці снаряди їм просто немає звідки. Країни, які ще хоча б якось їм допомагають, бояться передавати Росії такого типу озброєння. З одного боку, самі бояться залишитись без снарядів, а з іншого боку бояться потрапити під санкції. Швидше за все в кінці січня на початку лютого Росія почне відчувати снарядний голод”, зауважив військовий експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна запустила виробництво важливих снарядів: подробиці від Данілова

Світан додав, що ЗСУ до цього часу будуть переходити цифру в 10 тис. пострілів за добу. Тому в середині зими, в лютому, в нас уже буде навіть не паритет, а перевага у снарядах удвічіутричі.

Тож, до цього часу можна буде планувати наступ і на Донецькому фронті, де саме зараз відбувається найбільше вогневе ураження снарядів.

“Донбас межує з Росією, тому за 2 години туди можуть підвести снаряди. Однак, я думаю, що до лютого в нас буде пріоритет у снарядах і ми почнемо займатись Донбасом”, наголосив полковник ЗСУ в запасі.

У нинішній війні з Росією боєприпаси витрачаються приблизно з такою швидкістю, як було під час Другої світової війни.

Тому швидкість їхнього поповнення має вирішальне значення. Про це в інтерв’ю виданню The Economist повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

Він наголосив, що зараз битви виграє та сторона, яка швидше доставляє снаряди до гармат.