США розкрили змову у схемі закупівель російського уряду

Було оголошено обвинувальний акт, в якому звинувачують п’ятьох громадян Росії та двох громадян Сполучених штатів у змові, пов’язаній із глобальною схемою закупівель і відмивання грошей від імені російського уряду.

Серед обвинувачених є офіцер Федеральної служби безпеки, йдеться у заяві міністерства юстиції.

Відповідачі нібито вступили в змову з метою отримання технологій військового рівня та подвійного використання від американських компаній для російського оборонного сектору, а також задля контрабанди боєприпасів для снайперської гвинтівки в порушення нових санкцій США, які були запроваджені на початку цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Норвегія підозрює спецслужби РФ у запуску дронів над країною

Згідно з обвинуваченням, підсудні незаконно купували та експортували високочутливі та суворо регульовані електронні компоненти, деякі з яких можуть бути використані у розробці ядерної та гіперзвукової зброї.

Російська сторона наразі цей обвинувальний акт США не коментувала.

У Німеччині проводять масштабну спецоперацію проти екстремістів, які хотіли повалити владу.

Правоохоронці затримали понад 20 людей, серед них росіянка.

За даними ЗМІ, членами угруповання були переважно представники організації так званих “рейхсбюргерів”. Учасники цього руху хочуть замінити існуючий державний устрій у Німеччині на недемократичну систему. Крім того, деякі з них підтримують конспірологічну ідеологію QAnon, яку розділяла частина нападників на Капітолій США у Вашингтоні у січні 2021 року.