Росія знову прибрала з Чорного моря “Калібри”

Станом на 11 грудня у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває вісім російських кораблів.

Серед них немає носіїв крилатих ракет, повідомляє командування Військово-морських сил ЗСУ.

Але в Середземному морі ворог тримає дев’ять кораблів, з них п’ять носіїв “Калібрів”. Загальний їхній залп 76 ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Росія знову використовує іранські дрони ‒ аналітики ISW пояснили

“В Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні два кораблі”, ‒ йдеться у повідомленні.

За добу в інтересах РФ Керч-Єнікальською протокою пройшли до Азовського моря 15 суден, з них п’ять рухались з протоки Босфор. До Чорного моря пройшли 38 суден, вісім з яких прямували до Босфору.

“РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря”, ‒ наголошують у ВМС України.

Росія більше не зможе запускати по 100 і більше ракет за раз. Атаки на авіабази в Росії змусили країну-агресорку розосередити свої бомбардувальники, через що ускладнилось постачання ракет до них. Тож РФ не зможе влаштовувати масовані ракетні атаки по Україні, заявив в ефірі телемарафону військовий експерт Павло Нарожний.

Саме з окупованого Криму Росія здійснює більшу частину запусків крилатих ракет “Калібр” по українських населених пунктах. Журналісти “Радіо Свобода” зібрали і проаналізували понад півтори сотні військових об’єктів у Криму, вивчивши супутникові знімки Planet Labs військових баз, аеродромів, місць розташування ППО та кораблів Чорноморського флоту Росії.