Юний зрадник з Куп’янська отримав уламок у серце в боях під Бахмутом – росЗМІ

У листопаді під Бахмутом на Донеччині ліквідували зрадника з Куп’янська 18-річного Іллю Гаманіна, який воював на боці Росії.

Юний колаборант не зміг “пережити” деокупацію Харківської області й записався до “армії” так званої ЛНР. Проте карма наздогнала чоловіка і там. Про це смерть Гаманіна пишуть росЗМІ.

За даними пропагандистів, коли у вересні Куп’янськ деокупували, Гаманін “не зміг змиритися із цим і, записавшись добровольцем у 2-й армійський корпус ЛНР, вирушив на лінію фронту”.

Причина смерті нібито влучання осколка в серце під час надання екстреної медичної допомоги пораненому товаришу по службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Задавили с этим украинским” на Харківщині фанатка окупантів “перевзулася” після приходу ЗСУ

Після звільнення Куп’янська Гаманін втік до російського Бєлгорода.

Під час окупацій міста 18-річний поплічник ворога знімався у пропагандистських сюжетах, де звинувачував Україну у “фашизмі” й радів приходу “русского мира”.

Наприкінці червня він і ще один хлопець у Куп’янську розтрощили герб України й з особливим цинізмом кидали його частини на землю, хизуючись на камеру. Прокуратури Харківської області тоді заочно повідомила йому про підозру за фактом публічної наруги над національною символікою.

З 27 лютого Куп’янськ був окупований російською армією. 10 вересня Збройні сили України звільнили місто від загарбників.

Від початку осені Збройні сили України звільнили 544 населені пункти Харківської області. На 20 жовтня в російській окупації лишається 1,8% території області 32 населені пункти.

Російська Федерація все ще зберігає територіальні претензії на Харківську область попри масові втрати під час нещодавніх українських контрнаступів, повідомили американські військові аналітики.