Окупанти “полюють” на українські книжки на захоплених територіях

На тимчасово захоплених територіях Луганської області протягом останніх двох тижнів російські окупанти проводять масові обшуки в закладах освіти.

Вони шукають і знищують книжки українською мовою та матеріали, що містять символіку України. Про це вранці 11 грудня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі стривожили заявою щодо критичної інфраструктури

Водночас на Луганщині російські загарбники зазнають суттєвих втрат. Тому посилюють примусову мобілізацію місцевих жителів.

“З метою поповнення некомплекту особового складу ворожих підрозділів, що діють на Сіверськодонецькому напрямку, на тимчасово окупованій території Луганської області посилено заходи примусової мобілізації. У місті Красний Луч збільшилася кількість патрулів, які перевіряють документи у чоловіків, вручають повістки й відвозять до пункту збору мобілізованих”, ‒ повідомляють у Генштабі.

Замість канікул у школах так званої ЛНР намагаються запровадити військовий вишкіл. Запропонували учням 810 класів організувати “курс молодого бійця”. А ще росіяни продовжують примусову інтеграцію усіх сфер, розповів у суботу, 10 грудня, глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

На Луганщині Збройні сили України і Нацгвардія не дають прорватися ворогу до Білогорівки. Росіяни впираються щосили на Кремінському й Сватівському напрямках.