Кинули “на підвал”, побили, а потім викрали: росіяни знущаються з працівників ЗАЕС

8 грудня російські військові вдерлися до Управління соціальних програм Запорізької атомної електростанції. У присутності інших працівників вони сильно побили начальника управління Олексія Трубенкова та його заступника Юрія Андросова.

Після жорстокого побиття загарбники вивели їх із приміщення та вивезли в невідомому напрямку, повідомив Енергоатом 9 грудня.

“Рашисти посилили репресії проти працівників Запорізької АЕС. Затримали та “кинули на підвал” начальника зміни станції Костянтина Бейнера, котрий є ліцензованою особою й безпосередньо відповідає за ядерну і радіаційну безпеку”, ‒ йдеться у повідомленні.

Такими діями окупанти намагаються домогтися лояльності до себе від мужнього проукраїнського персоналу станції, збільшити кількість переведень працівників у фейкове АО “Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС”, яким керує Росатом, та відзвітувати російському диктатору Володимиру Путіну про підтримку українським персоналом фашистських терористичних дій Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готує провокації на Запорізькій АЕС

“Але загарбникам це не вдається, позаяк персонал чинить опір. Тож вони лютують і перетворюються на справжніх поліцаїв та тюремників, посилюючи бандитські напади на патріотичних працівників ЗАЕС, які прагнуть продовжувати працювати в Україні. Вчергове звертаємося до генерального директора МАГАТЕ й усієї світової спільноти із закликом докласти всіх зусиль та провести всі можливі заходи для звільнення працівників ЗАЕС із полону російських терористів”, ‒ наголосили в Енергоатомі.

Гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Ґроссі сподівається до кінця року вирішити ситуацію навколо Запорізької атомної електростанції. Російські окупанти найближчим часом можуть залишити територію ЗАЕС. Це стане одним з обов’язкових пунктів угоди між Києвом та Москвою, сказав він в інтерв’ю італійській газеті La Repubblica.

Окупанти можуть піти із Запорізької атомної електростанції, але всю Запорізьку область залишати поки не збираються. ЗАЕС можуть передати під контроль України чи МАГАТЕ, пише Meduza з посиланням на джерело, близьке до Кремля. Публічно російська влада відкидає таку можливість.