Порошенко обговорив в Конгресі США постачання зброї та членство України в НАТО

Лідер “Європейської солідарності” Петро Порошенко у Вашингтоні зустрівся з керівництвом Українського кокусу в Конгресі США. П’ятий президент подякував за тверду двопартійну підтримку України у Вашингтоні. Американські конгресмени підтвердили, що Сполучені Штати і надалі всіма можливостями підтримуватимуть Україну стільки, скільки потрібно повідомив Порошенко у Facebook.

“Ми детально обговорили ситуацію на полі бою та потреби української армії. Відзначив ефективність допомоги Вашингтона та союзників, яка була важливою як тоді, коли створювали нову українську армію, так і сьогодні, коли наша армія потребує більше зброї для нашої перемоги над Росією”, зазначає Порошенко.

“Окремо наголосив на важливості зміцнення протиповітряної оборони України та надання артилерійських систем середньої і великої дальності. Звернув увагу на потребу в американських літаках-винищувачах”, пише Петро Порошенко.

Але найголовніший фактор безпеки для України це безумовно членство в НАТО, переконаний Порошенко: “про це наголошую на всіх зустрічах. Переконаний, що кожні такі переговори наближають членство України в НАТО”.

Порошенко під час зустрічі також відзначив героїзм українських військових: “це їм ми завдячуємо можливістю жити і працювати. Сьогодні українськими воїнами захоплюється весь світ”.

“Ми також обговорили можливість законодавчої ініціативи про визнання групи Вагнера терористичною організацією, як і всіх тих, хто з ними співпрацює, фінансує та підтримує. Підкреслив, що “вагнерівці” і є справжнім обличчям путінського режиму, який також заслуговує називатися терористичним”, пише п’ятий президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Кирило сидітиме на лаві підсудних. Із Путіним” Порошенко жорстко висловився про російську церкву

“Наголосив, що велике значення для перемоги у розвʼязаній Росією війні проти нашої держави та всього Заходу має зміцнення і розвиток міжнародної єдності та солідарності з Україною. Окремо звернувся з проханням щодо запровадження санкцій проти Владіміра Гундяєва, так званого патріарха Кіріла московського”, повідомив Порошенко.

“Як завжди вражений справжньою відданістю друзів України в Конгресі США та їх готовністю максимально допомагати Україні і у відсічі ворогу, і в демократичних реформах, у тому числі забезпеченні свободи ЗМІ та верховенства права, зміцненні внутрішньої єдності в нашій державі”, резюмує Порошенко.

Місце керівника Російської православної церкви Кирила Гундяєва на лаві підсудних. Там він має сидіти разом із президентом РФ Володимиром Путіним.

Діяльність російських агентів через Московський патріархат була спрямована на руйнування України зсередини. За це має бути відповідальність, заявив в ефірі “Прямого каналу” п’ятий президент України Петро Порошенко.