У Росії суд на вимогу ФСБ РФ “заочно заарештував” Верещук та Джапарову

У Росії Лефортовський суд Москви на вимогу Федеральної служби безпеки РФ санкціонував “заочний арешт” міністра у справах реінтеграції непідконтрольних територій України Ірини Верещук та першого заступника міністра закордонних справ України Еміне Джапарової.

У Росії звинувачують українських чиновниць у “порушенні територіальної цілісності РФ”, заявили російському опозиційному виданню “Настоящее время” у пресслужбі суду.

Відомо, що суд діяв за наказом ФСБ РФ, яка вирішила висунути це звинувачення Верещук та Джапаровій, щоб оголосити їх у “міжнародний розшук”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На півдні евакуюють людей: що відомо

При цьому жодної конкретики в плані звинувачень висловлено не було, в суді також відмовилися уточнити виданню суть звинувачення.

Тим часом у відповідь на “вирок суду” вже з’явилася реакція Ірини Верещук.

“ЗМІ написали, що росіяни заочно заарештували та оголосили мене в розшук за “посягання на територіальну цілісність рф”. Все мене про це запитують. Ну що я можу сказати? ЦЕ МОЯ РОБОТА!”- написала вона.

Раніше Верещук відзначала, що Україна не буде йти ні на які поступки Росії та віддавати свої території. А говорити про можливість початку переговорів з РФ можна буде тоді, коли росіяни покинуть окуповані українські землі.

За її словами, в полоні російських окупантів залишаються ще багато українців. Цивільних росіяни не хочуть відпускати вже кілька обмінів поспіль, на відміну від військових, яких охоче міняють.