Грабують і погрожують відбирати дітей ‒ Генштаб повідомив про нові злочини російських окупантів

На тимчасово захоплених росіянами територіях окупанти продовжують грабувати місцевих жителів.

Так, із місцевих магазинів Нової Каховки на Херсонщині російські загарбники вивозять весь товар та обладнання, включно з морозильними камерами та касовими апаратами. Про це вранці 4 грудня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куріння вбиває ‒ під Мелітополем окупантів наздогнала “бавовна”

А в Новомиколаївці Запорізької області 2 грудня близько соті російських окупантів організували “перевірку документів” місцевих жителів. При цьому відбирали в людей цінні речі та побутову техніку.

“Крім того, в населених пунктах тимчасово зайнятої Херсонської області, російські загарбники погрозами позбавлення батьківських прав примушують місцеве населення віддавати дітей до навчальних закладів для навчання за російською програмою”, ‒ йдеться у повідомленні.

Російські загарбники продовжують робити провокації, щоб звинуватити українських військових у нібито знищені цивільної інфраструктури на тимчасово захоплених територіях. Так, у зайнятій ворогом Михайлівці Запорізької області окупанти підпалили будівлю місцевого вищого професійного училища, а вину переклали на Сили оборони України.

Російські окупанти б’ють по Херсону з лівого берега Дніпра. Намагаються тримати в напрузі все населення деокупованих територій, сказала очільниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.