Контрнаступ ЗСУ на Луганщині: американські аналітики потішили заявою

Загальний темп військових операцій на сході України, ймовірно, зросте у найближчі тижні.

Вищим темпам бойових дій сприятимуть погодні умови найближчим часом похолодає і замерзне земля. Про це повідомив Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики наводяться слова одного російського воєнного блогера. 3 грудня той заявив, що земля на лінії Кремінна-Сватове на Луганщини замерзла і що українські сили, ймовірно, підвищать темпи контрнаступальних операцій в цьому районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луганщину потроху звільняють, “мобікі” гарматне м’ясо: Гайдай розповів про ситуацію в Луганській області

ISW згадав, що про це також говорив керівник Луганщини Сергій Гайдай. Він заявив, що погода нарешті змінюється на лінії Кремінна-Сватове. Посадовець очікує, що українські сили незабаром зможуть покращити свої контрнаступальні маневрові операції, оскільки багнюка в цьому районі повністю замерзла.

За оцінками ISW, стійка холодна погода дозволяє замерзати землі на всьому театрі бойових дій, особливо на сході України, де обидві сторони загрузли в сильному болоті.

Аналітики переконані, що росіяни та українці навряд чи призупинять свої наступальні операції в пору року, коли погодні умови сприятливі для проведення механізованих маневрових бойових дій на сході України.

На заході Луганської області ЗСУ продовжують вести контрнаступ на лінії Сватове ‒ Кремінна. Воїни просунулися на 2 км у невстановленому районі Луганської області. Українці продовжують обстрілювати основні шляхи постачання РФ, повідомили американські військові аналітики 11 листопада.

Українські захисники на 31 жовтня звільнили дев’ять населених пунктів у Луганській області, повідомив Сергій Гайдай.

На Луганщині зараз є дві найважчі ділянки: Кремінський і Сватівський напрямки, розповів Гайдай. За його словами, кількість ворожих обстрілів за добу сягає сотень. Щодня росіяни до 10 разів намагаються прорвати оборону ЗСУ.