РНБО запровадила санкції проти Новинського, намісника Лаври та інших попів РПЦ в Україні – ЗМІ

Рада національної безпеки та оборони України запровадила санкції проти намісника Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя) та екснардепа Вадима Новинського.

Про це, посилаючись на “поінформованих співрозмовників у команді президента”, повідомляє “Українська правда”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проросійська література і купа готівки − СБУ повідомила результати обшуків у Лаврі

Окрім Павла й Новинського, РНБО також запровадила санкції проти ще близько 10 священнослужителів російської церкви в Україні.

“Переважно йдеться про священників з окупованих Росією територій”, ідеться в повідомленні.

За інформацією джерел УП, 2 грудня президент Володимир Зеленський запровадив персональні санкції щодо деяких представників релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації.

Рішення про санкції РНБО ухвалила на засіданні 1 грудня після “розгляду діяльності релігійних організацій на території України в умовах воєнної агресії Росії і для забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу в суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства й захисту національних інтересів України”.

Список осіб, проти яких застосували санкції, у Зеленського обіцяють оприлюднити згодом.

Президент Володимир Зеленський надав чинності рішенню Ради безпеки та оборони щодо заборони в Україні релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Росії. Президент доручив Кабміну у двомісячний термін розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроєкти про обмеження і заборону релігійних організацій, які керуються РФ.

Служба безпеки зібрала докази підривної діяльності проти України колишнього керівника Кіровоградської єпархії РПЦ. Митрополит входив до найближчого оточення московського патріарха Кирила, з яким координував поширення прокремлівських поглядів у регіоні. Про це повідомляє пресцентр СБУ.